Tumblr – Udnyt Tumblr til Søgemaskine- og social markedsføring

Tumblr er hos mange en undervurderet kilde til, og opnå gode resultater med en hjemmeside. Både SEO mæssigt, men også rent socialt. Tumblr er den største blog platform, og 15% af alle mennesker i verden har en Tumblr.

Der er en masse forskellige grunde til hvorfor, du skal bruge Tumblr til, og promovere din virksomhed, eller hjemmeside. Du kan dele det hele op i to aspekter som vi vil fokusere på i dette indlæg. Det er den sociale del af markedsføringen, også er det søgemaskineoptimerings delen. Til begge dele er Tumblr ekstremt brugbart.

Statistik over tumblr

  • 130 millioner blogs på Tumblr, August 2013
  • På 28. pladsen over mest trafik på internettet
  • 300 millioner unikke besøgende om måneden
  • 50% af brugerne på Tumblr, er under 25 år
  • 53.5% af Tumblr brugere er kvinder

Kilde Moz.com

Som man kan se er det et ekstremt stort netværk, med mange millioner brugere. Brugerne på netværket bruger det meget forskelligt. Nogen bruger det bare som tidsfordriv, og som underholdning, hvor andre bruger det af ren forretningsmæssige årsager.

Desværre er der ikke særlig mange der har fået deres øjne op for Tumblr, som en trafikkilde endnu. Det er både muligt og skabe en masse trafik direkte fra Tumblr, men også ved og boost dine side i SERP.

Til folk der ikke rigtig ved hvad Tumblr, egentlig er, så kan det beskrives som en kombination af WordPress, og Facebook. Den har hele blog-delen med en effektiv editor til, og udgive dine indlæg, og du kan som på alle andre blog platforme sætte din blog op som du vil. Udover det giver Tumblr dig også muligheden for, at kunne tagge dine indlæg med hashtags, som er for nyligt er blevet implementeret på Facebook. Det har ellers før i tiden kun været på Twitter, men det kan også bruges på Facebook nu.

Fordele ved Tumblr

Den største fordel er helt klart, at alle link på Tumblr er Dofollow. Til folk der ikke er inde i SEO (Søgemaskineoptimering) så er et Dofollow link et link, der giver en værdi til den side det linker til.

På langt de fleste andre sociale medier er alle links nofollow, men ikke her. Det betyder du hurtigt vil kunne opbygge nogle backlinks til din side, i det de såkaldte “Reblogs” giver et dofollow link tilbage, til din Tumblr.

Du vil derfor hurtigt kunne give en Tumblr, en masse backlinks, og siden vil derfor hurtig blive troværdig hos Google. Det er set før at Tumblr blogs, opnår pagerank 2-4 på et par måneder, så det er et ekstremt effektivt netværk, at benytte sig af.

Ved alle links er dofollow vil du også hurtigt få lavet såkaldt “Tier linkbuilding” som er illustreret på billede herunder.

Det virker måske uoverskueligt for nogen, men du kan hurtigt se hvordan det spreder sig, og ender i en “link-kæde” som linker tilbage til din blog.

Indhold til Tumblr blog

Nu kommer vil til noget af det vigtige, nemlig indhold. Der findes et utal af forskellige ting, du kan tilføje til din blog, men en ting der er populær, er såkaldt GIF’s.

Det er sådanne billeder jeg vil bruge på min Tumblr blog, jeg vil bruge i min case. Jeg vil 1-2 gange om måneden komme med opdatering omkring hvordan det går med den, og om den har givet noget tilbage til mine sider.

Men som du ser er dette et sjovt billede, hvis du kender til SEO.

Hvis du har en side i en specielt niche, skal du selvfølgelig finde indhold der passer til den side. Du kan både lave det selv, men også finde det på Tumblr, gemme det, og smide det op på din side. Det anbefales ikke og reblogge for meget, fra andre blogs, da der så kommer for mange udgående links.

Du skal selvfølgelig ikke kun smide billeder op, men artikler kan du også sagtens smide op, med et link til din side

Tumblr blog netværk?

Tumblr giver dig som standard en mulighed for, og oprette flere blogs på ét account. Den funktion har vi kun én ting, og sige til. HOLD DIG FRA DEN!. Du skal holde dig fra den hvis du skal bruge de forskellige blogs, til seo mæssig markedsføring. Er det mere socialt, kan du godt have et par blogs på ét account, men for en sikkerheds skyld brug flere account.

Det er hurtigt og let, og oprette en ny email, så du kan oprette en ny Tumblr. Udover det findes der også diverse tools til det, men vi anbefaler og gøre det manuelt.

Case – Min vej til et Tumblr netværk

Som de fleste af jer nok ved, deltager jeg i Affiliate DM 2013. Jeg deltager med min side ikkefedt.dk, hvor det går rimeligt okay, og forventer at jeg ikke bliver blandt de sidste. Jeg vil teste hvor effektivt et Tumblr netværk kan være til, og drive trafik til min side.

Jeg vil dog ikke udelukkende bruge denne metode til det, men også kombinere det med andre metoder.

Jeg vil derfor starte med, og oprette en enkelt Tumblr blog, også udbygge med et par stykker om måneden for, og få en varieret link profil. Intet af mit tekst indhold på siden vil blive generet med en artikel-spinner, men bliver skrevet af mig selv.

Jeg har lavet mig et lille sæt regler, jeg vil bruge til hvert billede jeg uploader til min Tumblr blog.

  • Mindst 5 tags
  • Mindst 60 ord
  • Kun uploade billedet én gang
  • Gemme alle billeder i en Dropbox mappe inden, jeg uploader
  • max 7 om dagen

Jeg vil følge de regler for, og have en hvis kvalitet på bloggen.

Har du nogen spørgsmål, eller andet du ønsker og vide om Tumblr? Så smid en kommentar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *